zondag 10 november 2013

Alp d’HuZus en de Togamaker

Dit ben ik, een half jaar geleden. Op mijn nieuwe fiets, die mij werd geschonken door oud wielrenster Leontien van Moorsel. Én met een heuse toga, een cadeautje van De Togamaker. Op het moment dat de foto werd gemaakt, was ik nog in training voor de Alp D’HuZus (die ik drie keer heb beklommen). Alp d’HuZUs is het zusje van de Alp d’HuZes.


Natuurlijk ging ik niet in toga gekleed de berg op. Die toga was voor een ander doel en bedoeld als oefenmateriaal voor onze trainingen Presenteren ter zitting.

Afgelopen zomer kreeg Spies & Spreken van Ernest van de Togamaker dus een echte toga. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling om bij onze trainingen een echte toga te gebruiken.


Levensecht oefenen….
Presenteren in de rechtszaal, hoe doe je dat? Tijdens onze trainingen Presenteren Ter Zitting oefenen we dat op verschillende manieren: deelnemers gaan zelf aan de slag, met oefenen, uitproberen, filmen, terugkijken en weer verder oefenen en verbeteren.  Dan is het ook goed om de situatie in de rechtszaal levensecht na te bootsen. We werken niet met acteurs. Daarom vragen we onze niet alleen om zich zelf te zijn, maar ook om zo nu en dan in de rol van een ander te kruipen. En met een echte toga aan, gaat dat toch een stuk overtuigender. En, hoewel professoren andere toga’s dragen, kunnen we onze toga ook heel goed  gebruiken bij de trainingen voor promovendi.

Beste Togamakers: heel hartelijk bedankt voor dit praktische en goed bruikbare cadeau!


Trainen op Curaçao
Op Curaçao geven wij vaker trainingen. Ook rechtbank trainingen. Een aantal jaar geleden gaven we een rechtbank training voor rechercheurs. Zij mochten aan echte rechters, echte officieren en advocaten vragen stellen en een op maat gemaakte casus met hen oefenen. Aan het eind van de dag werden de rollen omgedraaid en wapperden de toga’s vrolijk rondom de gelegenheidsrechters en officieren (mede door de immer aanwezige passaatwind)! Iedereen vond het geweldig leuk om te doen.

Anne Spies
spies&spreken

Glasfabriek
Daalsedwarsweg 16
6521 EG Nijmegen (NL)

06 - 20077290
024 - 8 454 866

Spies&Spreken LinkedIn
anne@spiesenspreken.nl
www.spiesenspreken.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten